четвъртък, 12 януари 2017 г.

Пилешки хапки със сос Барбекю


Пилешки хапки се приготвят доста често у нас по тази бърза и мързелива технология. Днес обаче Никол ме помоли да й направя хапките със сос Барбекю от това видео и аз нямаше как да откажа. Нищо, че хич не обичам да панирам и да ми се лепят разни неща по пръстите :D

Отдавна се каня да направя сос Барбекю в домашни условия, но все с каненето си оставам. И днес желанието на Никол ме изненада неподготвена и затова купих готов сос. Другото уточнение, което искам да направя е, че използвах пържола от бутче, защото с такова месо разполагах в момента. Независимо какво месо ще изберете да изпълните рецептата, гарантирам чудесен резултат. Спестих чилито от посочената рецепта и добавих малко куркума.

Продукти:

около 600 г пилешко филе или пържола от бутче
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 к.л. куркума
около 1 ч.ч. брашно за овалване
2-3 яйца
сол на вкус

олио за пържене

1/2 ч.ч. сос Барбекю



Пилешкото се нарязва на хапки. Добавят се черния пипер, чесънът, солта и куркумата. Разбърква се. Брашното се изсипва в една купа, яйцата се разбиват с тел в друга купа. Всяка хапка се овалва в брашно, топи се в яйца и отново се овалва в брашно.
За да ми е по-лесно, първо овалях всички хапки в брашно и после поетапно ги потапях в яйцата и отново в брашното,след което  ги подредих на дъска всичките.
Загрява се мазнината за пържене. Добре е да се изпържат в повече мазнина. Хапките се изпържват докато станат хрупкави и златисти. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Това е основата за пилешките хапки със сос Барбекю. Според източника на рецептата след като се приготви основата, нататък могат да се направят по 4 различни начина. Ние както стана ясно,  се спряхме на тези с  Барбекю сос.

В съд се загрява на умерен огън сосът. Хапките се изсипват в него и се объркват хубаво. Аз накрая поръсих със сусам.
С това количество сос успях да приготвя малко повече от половината панирани хапки. Останалите се ги хапнахме просто така. Пак бяха много вкусни.








2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...