неделя, 12 февруари 2017 г.

Руло с чийз крем


Или по простичко казано руло с крем от крема сирене. Ама толкова много крем в заглавието сякаш не беше подходящо да сложа и затова го кръстих руло с чийз крем. Но както знаем, чуждиците напоследък са толкова много в нашия език и аз се надявам да простите :)

Рецептата е изключително лесна за изпълнение и рулото се приготвя доста бързо.

Продукти:

За тестото:

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер (равна)
1 ванилия

За крема:

200 г крема сирене
100 г заквасена сметана
2 с.л. краве масло (с връх)
70 г захар
1 ванилия

смлени орехи за поръсване
3-4 с.л. сладко от ягоди или други плодове по избор (може да сложите и повече, но намалете захарта в крема)



Крема сиренето и кравето масло се изваждат - да придобият стайна температура.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се до хомогенна смес - аз разбивам с миксера.
Тавата, в която ще се пече блата ( в моя случай е квадратна с размер 30 на 30 см) се застила с хартия за печене, която се намаслява леко. В нея се изсипва тестото, като се изравнява. Пече се в загрята на 180 градуса фурна докато придобие златист загар. Пече се доста бързо, внимавайте да не го изгорите. На мен ми отнема около 10 минути.
Веднага след изваждането, блатът се обръща върху чиста кърпа. Хартията внимателно се отлепва и блатът се навива заедно с кърпата на руло. Оставя се постои поне 10 минути.

През това време се приготвя крема. Крема сиренето се разбива със захарта - с миксер. Добавя се маслото и ванилията и се разбива отново. Прибавя се заквасената сметана и кремът се разбърква  внимателно с лъжица (не с миксер).

Рулото се развива и се намазва с две трети от крема. Поръсва се със сладкото от ягоди и се завива. Намазва се с останалия крем и се поръсва с орехи.
Оставя се да престои на хладно поне 4 часа преди да се разреже.

Това руло може да приготвите и с друг крем или с мармалад от сливи :)

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...