събота, 23 ноември 2013 г.

Гъбен винен кебап

Гъбите са много добър и здравословен заместител на месото, според някои учени. По време на пости можем лесно да се възползваме от това и да заменим месото в някои ястия. Точно това направих и аз и вместо свинско, сложих гъби във винения кебап. По принцип правя кебап със свинско по този начин. Сега направих мъничко промени.

Продукти:

500 г гъби
4 с.л. олио
1 глава лук
1 морков
1/2 ч.ч. домати
100 мл червено вино
2 сухи чушки (може и без тях, но придават много по-добър вкус)
2 ч.л. червен пипер
3 бр. дафинови листа
4 с.л. брашно
чубрица
черен пипер
сол

Лукът и морковът се нарязват и се изпържват в загрятата мазнина хубаво. Прибавя се червения пипер, разбърква се и се излива виното. Оставя се да ври 2-3 минути и се изсипват нарязаните на едро гъби. Разбърква се хубаво и се налива 1 литър топла вода. Оставя се да заври и се добавят подправките и сухите чушки. Ястието се готви, до готовност на гъбите. Тогава се прибавят доматите и се готви още около 10 минути. Брашното се размива във вода на гладка каша, изсипва се в ястието и се разбърква хубаво. Оставя се да поври още 5 минути и ястието е готово.
Сервира се със сварен ориз или намачкани картофи.

1 коментар:

  1. Гъбите са месото за вегетарианците.
    Най-богати на протеини.
    Когато правя житния режим ги включвам последни при захранването!
    С голямо удоволствие ще си хапна от твоя кебап :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...